Joey Barton och det bästa från dagen!

Alla som är intresserade av fotboll och hör namnet Joey Barton tänker nog samma sak, trubbel! Killen har varit avstängd fler gånger än Roy Keane. Det har varit allt från armbågar i huvudet, skallningar, vilt slagsmål på träningar till att fimpa en junior i ögat på lagfesten. Det många glömmer är dock att han är en gudabenådad fotbollspelare när han väl ägnar sig åt att lira boll.

Inför denna säsongen skrev han på för den franska klubben Marseille, men började dock säsongen med att vara avstängd de första tolv matcherna efter sitt röda kort i sista omgången med Q.P.R. förra året då han först armbågade Tevéz, sen knäade han Agüero innan han drog till med ett hattrick och skallade ner Kompany. När dessa tolv matcherna hade gått, så var det alltså för första gången dags för den franska fotbollspubliken att se denna spelare i ligan. Och tro det eller ej, det har varit som att se en pånyttfödd Joey Barton. Han har ägnat sig åt att göra det han är bäst på och spela fotboll, och tack vare det varit en bidragande orsak till att Marseille fortfarande är med och nosar på en topp tre placering. Han fördelar boll, styr och ställer, vinner närkamper och dominerar oftast mittfältet och idag gjorde han en fin assist till Aywe:s 1-0 mål. Han har även lyckats med att inte trassla till det utanför plan, förutom några bråk på Twitter, men man får väl acceptera att han måste få hålla på någonstans. Framtiden ser ljus ut för Barton äntligen, hoppas bara han fortsätter att bara spela fotboll.

Starkt Joey Barton!

———————

Liverpool tog en övertygande seger med 5-0 mot Norwich idag. Jojo-laget från hamnstaden fortsätter alltså att blanda och ge, men ska faktiskt bli riktigt kul att se vad det kan bli av Brendan Rodgers lagbygge. Dock ska vi kanske inte gå in på vad jag tycker om laget personligen…

———————

Q.P.R. vinner och Remy nätar i sitt första avslut i Premier League. Jag tar tillbaka allt jag skrev i första inlägget. Tror dock fortfarande att de blir svårt att hålla sig kvar, men hoppet är det sista som överger människan!

——————-

34 views på en dag och Emil “Mr.Twitter” Brorson har redan kallat den succéblogg. Det går bättre än förväntat detta!

——————

Bayern München tog ännu en seger och frågan är om det finns något lag som kan hota den röda maskinen i år. Nio poäng före tvåan Leverkusen är man och hela +39 i målskillnad. Tråkigt för Bundesliga att det verkar vara avgjort så här tidigt och att man måste sitta och hoppas på att ett lag ska förlora för att det ska bli jämnt igen. Men bollen är rund och det är inte över förrän den feta damen sjunger, glöm aldrig det.

——————

Börjar komma in i detta nu, känns överraskande bra. Ha nu en bra fotbollskväll, på återseende!

Leave a comment