Vi vann i alla fall andra halvlek!

Jag tänker inte ägna mig åt att återberätta matchen då det troligtsvis inte behövs utan tänker istället fokusera på matchen kanon och kalkon. Tre kanoner och en kalkon.

Kanon:

1. Argentinas anfallspel. Likt det spelet man hade under Maradonas ledning VM 2010 så väljer man alltså att i försvarspelet stanna med tre spelare på mittplan. Detta ger Argentina en kontringsfotboll som inget annat landslag i världen kan mäta sig med och mot ett lag som Sverige så funkar det även att försvara sig med enbart sju man. Att man sedan varierar detta kontringspel med ett Barcelona-liknande passningspel gör det inte mer imponerande. Kändes ibland som det var handboll man kollade på. Bra Argentina

2. Sveriges andra halvlek. Till skillnad från första halvlek då allt gick Argentinas väg och Sverige mest agerade åskådare så fick man i andra halvlekt bättre ordning på försvarspelet även om det är långt i från bra. Man ligger ändå bättre i positionsspelet samt att man lyckas skapa några chanser. Synd att Hysén inte fick sätta sitt läge bara. Och visst skulle det vara svensk straff när Jonas Olsson får en stenhård knuff i ryggen? Andra halvlek är det vi får ta med oss, vi vann ju faktiskt den!

3. Rasmus Elms frispark. När Zlatan lämnat planen och Sebastian Larsson var snäll och ge den rödhårige smålänningen chansen så tog han den. På ren Cristiano Ronaldo manér så fick han en klockren träff och den argentinske målvakten var chanslös. Kanske det är så att Friends Arena är frisparkarnas arena? Först Zlatan, nu Elm. Nu vill jag bara se Anders Svensson sätta en med!

Kalkon:

Svenska försvarspelet. Behövs egentligen ingen förklaring. Det visar sig gång på gång att vi i vissa stunder är totalt vilsna i försvarspelet. Att tappa boll på mittplan mot ett lag som Argentina funkar inte heller, oavsett om man heter Anders Svensson eller Zlatan Ibrahimovic. Det funkar inte heller ett sluta springa och vifta på offside som Jonas Olsson, eller låta en spelare som Di Maria driva med bollen 10-20 meter innan man låter han i lugn och ro slå den avgörande passningen. Om jag måste hitta något positivt med försvarspelet är det dock att vi för första matchen på länge inte släpper in något mål på en fast situation. Dock var Argentinas snittlängd ca 140 cm så konstigt vore väl annat.

——————-

Tacklingen på Messi av Real-supportern Wernbloom är underbar på sitt konstiga sätt. Jag gillar Wernbloom, en kille som bryter mönstret i landslaget.

—————–

Nej, nu är det bara att bryta ihop och komma igen och vinna nästa EM-kvalsmatch och till den tar vi med oss att vi vann andra halvlek. Det är trots allt den senaste spelade.